Uprava Uprava

Elma Hošo, Direktor

Elma Hošo rođena je 1969.godine u Goraždu. Ekonomski fakultet je završila u Sarajevu. Od 2005 god. posjeduje i licencu za zvanje certificiranog računovođe.
Profesionalnu karijeru započinje u financijskom sektoru, a u Sparkasse Leasing dolazi u novembru 2007.godine na mjesto Voditelja Odjela računovodstva i finansija, te je imenovana prokuristom društva.
U periodu juli 2008-decembar 2011 obnaša funkciju izvršnog direktora.
Od januara 2012 imenovana je za direktora društva a njene odgovornosti uključuju funkcije računovodstva, kontrolinga, informacionih tehnologija, naplate potraživanja, pravnih poslova, ljudskih resursa i upravljanja rizicima.

 

Sanel Bosnić, Izvršni Direktor

Sanel Bosnić je rođen 1974. godine u Bihaću. Ekonomske studije je pohađao u Groningenu u Holandiji i Sevilji u Španiji. Nakon završenog studija vraća se u Bosnu I Hercegovinu i započinje karijeru u bankarskom sektoru.
Sparkasse grupaciji se pridružuje početkom 2008. godine, a u februaru 2012. godine dolazi u Sparkasse Leasing na mjesto izvršnog direktora i člana Uprave. Njegove nadležnosti uključuju prodaju, marketing i podružnicu Banja Luka.